Σφοδρή επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη για τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega περί «εμπορίας λειψάνων» με αφορμή τη μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», έκανε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κάνοντας λόγο για επιχείρηση περιορισμού της ελευθερίας της θρησκείας.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδιάρης τόνισε: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας.

» Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ''προοδευτικών'' λαϊκισμών"».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από