Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογών ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ωστόσο δεν μπορεί να αποφασιστεί εκ των προτέρων, αλλά εξαρτάται από «το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας».

«Εγώ είμαι από αυτούς που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες. Είτε αυτό είναι δημοψήφισμα, είτε είναι εκλογές. Αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος, αφού δούμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας. Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το πούμε» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real-FM ο κ Σκουρλέτης.

Στο ερώτημα αν η χρεοκοπία, η έξοδος από το ευρώ είναι επιλογή ο υπουργός τόνισε: «Προφανώς δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο επιλογή. Θα σας έλεγα ότι κάποια πράγματα καμιά φορά γίνονται, χωρίς να είναι στις επιλογές σου».
Αναφορικά με το αν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθεί αύριο η δόση στο ΔΝΤ είπε πως είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και σημείωσε: «Αλλά, εγώ θα προσπεράσω και θα σας πω κάτι άλλο: Τα δίνουμε τα λεφτά αύριο, συμφωνία θα έχουμε; Θα μπορούμε να δώσουμε μεθαύριο κάτι άλλο, μια άλλη μας υποχρέωση; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια».

Συμπλήρωσε δε: «Χάσαμε τρεις μήνες με αυτήν την παρελκυστική τακτική των δανειστών. Ενδεχομένως, να ήταν ένα μέρος σχεδίου τους, εμείς να αποπληρώνουμε -και είναι παγκόσμιο φαινόμενο- από τον Αύγουστο, αυτή η χώρα, χωρίς να έχει δανειστεί ευρώ τσακιστό. Έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και καταλαβαίνετε πως αυτό φτάνει τα όριά του κάποια στιγμή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από