Είμαστε πρόθυμοι για λύση αλλά με βάση την εντολή που πήραμε, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στο Μega το πρωί. Ο κ. Κορωνάκης αναγνώρισε ότι έχει χαθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση, αλλά όπως τόνισε «άξιζε τον κόπο» καθώς αν δεν είχε υπάρξει αυτό το διάστημα της διαπραγμάτευσης οι συντάξεις θα είχαν ήδη μειωθεί και οι φόροι θα είχαν ήδη αυξηθεί.

«Το θέμα των εργασιακών είναι κομβικό. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα μοντέλο, όπου στην αγορά εργασίας οι συνθήκες είναι ζούγκλα» τόνισε και έθεσε ως κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. «Αυτό είναι το ελάχιστο και δεν μπούμε να κάνουμε πίσω» είπε και υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί να κάνει περικοπές στις συντάξεις. Δεν γίνεται να πληρώνουν όλο οι ίδιοι και ίδιοι συνέχεια».

«Η εντολή ήταν λύση εντός Ευρώ, χωρίς λιτότητα και σε αυτά τα πλαίσια θα έπρεπε να έχουμε τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι μια διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά γίνεται με αυτούς τους όρους και γι αυτό έχει τη στήριξη της κοινωνίας» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την στάση του κόμματος, είπε ότι «εάν η συμφωνία είναι ένας έντιμος συμβιββασμός δεν θα υπάρξει πρόβλημα να εγκριθεί από τα όργανα του κόμματος και να περάσει από τη Βουλή. Ολοι θα σεβαστούν τη συμφωνία, εάν είναι εντός των ορίων της εντολής που λάβαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από