Ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού για να αποτελέσουν πρωτίστως αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις.

Ηδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν κλείσει τον 27χρονο αργεντινό επιτελικό μέσο Νίκολας Μαρτίνες του Παναιτωλικού, ο οποίος συναγωνίζεται στις ασίστ τη φετινή σεζόν τον Τσόρι Ντομίνγκες! Οι δύο Αργεντινοί έχουν από 10 ασίστ, όσες και ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Μπράνα Ιλιτς.

Ο Βίτορ Περέιρα θέλει να έχει στο ρόστερ ακόμη έναν επιτελικό μέσο με ικανότητες στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και επελέγη ο Μαρτίνες, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Παναιτωλικό. Ο αργεντινός χαφ θα είναι πίσω από τον ηγέτη του Ολυμπιακού Τσόρι Ντομίνγκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πορτογάλος τεχνικός θα έχει για ώρα ανάγκης τη λύση του Μαρτίνες. Απεναντίας, θα πάρει ευκαιρίες από τον Περέιρα και θα δίνει ανάσες στον Ντομίνγκες, ο οποίος τον ερχόμενο μήνα κλείνει τα 34 χρόνια του (10/6/1981). Το συμβόλαιο του Μαρτίνες θα είναι τετραετούς διάρκειας.

Ο γεωργιανός γκολκίπερ Γκεόργκι Λόρια θα ανήκει στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό τμήμα για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 29χρονος τερματοφύλακας που διακρίθηκε με τα χρώματα του ΟΦΗ θα πάρει τη θέση του Ούγγρου Μπάλας Μέγερι ο οποίος, έπειτα από παρουσία πέντε χρόνων στον Πειραιά, θα αποχαιρετήσει στο τέλος της σεζόν. Ο Λόρια θα είναι ο αναπληρωματικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, πίσω από τον Ισπανό Ρομπέρτο Χιμένεθ.

Εξάλλου ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής δεν είναι ούτε ο 22χρονος αμυντικός μέσος Φάνης Τζανδάρης, ούτε ο 25χρονος στόπερ Γιώργος Κατσικάς (έμειναν ελεύθεροι από τον ΠΑΟΚ), οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση της ΠΑΕ θέλει να κάνει επένδυση στα δύο Ελληνόπουλα και να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν καριέρα στους πρωταθλητές. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο 22χρονος επιθετικός Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος ανήκει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και αγωνίστηκε με επιτυχία ως δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα δικαιώματά του από τον γερμανικό σύλλογο καθώς οι υπεύθυνοι των μεταγραφών των Ερυθρολεύκων θεωρούν τον Γιαννιώτα ταλαντούχο και εξελίξιμο επιθετικό.

Ακόμη, οι Μοχάμεντ Μπεν της Βέροιας και Πολ Κεϊτά της Καλλονής ήταν ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός φρόντισε να κλείσει τον 25χρονο διεθνή επιθετικό από τις Κομόρες, ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του (υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 5-6 μήνες) θα οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους να αναζητήσουν άλλη εναλλακτική λύση στη γραμμή κρούσης. Οσον αφορά τον Κεϊτά, ο Περέιρα παρουσιάζεται επιφυλακτικός καθώς ο σενεγαλέζος αμυντικός μέσος είχε χαμηλή πτήση στον αγώνα Ολυμπιακός – Καλλονή και μάλιστα είχε αντικατασταθεί (60′) από τον προπονητή του Βαγγέλη Βλάχο.

Στην ερυθρόλευκη λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Ρομπίνιο (Μίλαν), Κριστιάν Ατσού (Τσέλσι), Νεμένια Βίντιτς (Ιντερ), Λουίς Νέτο (Ζενίτ), Καρίγιο (Εστουντιάντες).