Τα γάντια των (θεωρητικά πάντα) τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου την ερχόμενη περίοδο θα φορούν ξένοι τερματοφύλακες! Αυτό από μόνο του καταδεικνύει δύο αλήθειες. Η μία αφορά την έλλειψη υπομονής που χαρακτηρίζει τους συλλόγους που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Αρνούνται να στηρίξουν τον έλληνα γκολκίπερ και να τον βοηθήσουν να εκτιναχθεί μέσα από τα λάθη του, ασχέτως ακόμη και αν έχουν διαπιστώσει ότι έχει τα προσόντα για να εξελιχθεί. Πιο τρανό παράδειγμα από τον Γιάννη Ανέστη της ΑΕΚ δεν υπάρχει. Εχει δώσει βαθμούς με προσωπικές επεμβάσεις του σε κάμποσους αγώνες της ομάδας στη Β’ Εθνική και όμως η Ενωση αναζητεί στην ξένη αγορά κάτι (που ελπίζει ότι θα της βγει) καλύτερο, έχοντας επιλέξει ως κυρίαρχο μεταγραφικό στόχο τον Ολλανδό Μούλντερ με τρεις γεμάτες σεζόν στη Φέγενορντ.

Η δεύτερη αλήθεια αναδεικνύει την αδυναμία του εγχώριου ποδοσφαίρου να αναδείξει προσωπικότητες όπως ο Νικοπολίδης ή ο Ατματζίδης, πιάνοντας τις πιο πρόσφατες που άφησαν τη σφραγίδα τους στις μεγάλες ομάδες της χώρας.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον εν ενεργεία διεθνή Γλύκο, ωστόσο ως βασικός λογίζεται ο Ιτάνζ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναζητείται ακόμη καλύτερος και από τους δύο στην ξένη αγορά. Ο Ολυμπιακός κάλυψε το κενό του Μέγερι με τον Λόρια, ενώ αλλοδαπός θα είναι και ο επόμενος στην περίπτωση που πωληθεί ο Ρομπέρτο. Στον Παναθηναϊκό πάλι ο Αγγλος Στιλ δεν κουνιέται κάτω από την πράσινη εστία, ενώ ως δεύτερος υπολογίζεται ο 35χρονος Κοτσόλης.