Η κατανάλωση των εντύπων τείνει να αντικατασταθεί από τα έξυπνα κινητά και τις ταμπλέτες. Η ανάκληση ειδήσεων από τον αναγνώστη είναι αντίστοιχη με τις έντυπες και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις (52%), σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της GfK MRI Starch Research. Διαπιστώθηκε ότι το 50% των κατόχων τάμπλετ και το 41% των κατόχων έξυπνων κινητών ενημερώνονταν από το Διαδίκτυο.
Στην περίπτωση των εφημερίδων, το 47% των κατόχων τάμπλετ ενημερωνόταν από τις τάμπλετ εκδοχές τους και το 33% των κατόχων κινητών από τις έξυπνες συσκευές. Ακόμη πιο ενδιαφέρον ήταν το εύρημα ότι τα εν λόγω σχήματα κατανάλωσης ήταν τα ίδια ανεξαρτήτως της ηλικίας των χρηστών, αν και η αντικατάσταση των παραδοσιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το κινητό ήταν σχετικά πιο συχνή μεταξύ των ερωτηθέντων νεαρότερης ηλικίας 18-34 ετών.
Οι χρήστες ήταν λιγότερο πιθανό να αντικαταστήσουν τις άλλες ψηφιακές συσκευές και τους τηλεοπτικούς δέκτες με το τάμπλετ ή το έξυπνο κινητό. Ομως, περίπου τρεις στους πέντε ερωτηθέντες, τόσο στις νεότερες όσο και στις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες, χρησιμοποίησαν τις κινητές συσκευές τους βλέποντας τηλεόραση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από