Επαναλαμβάνονται από το μεσημέρι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, μετά την διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου, εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε χώρο αποθήκευσης αποσκευών.

Παράλληλα, άνοιξε και πάλι ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί από την ιταλική πρωτεύουσα στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο – Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia, πάντως, έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις της θα εκτελούνται με κανονικό ρυθμό από τις 14.00 τοπική ώρα, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των εισαγγελικών ερευνών, η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε προμελετημένη ενέργεια.

Στον τερματικό σταθμό 3 του αεροδρομίου διακρίνεται ακόμη ένα μεγάλο σύννεφο καπνού και έντονη μυρωδιά έχει απλωθεί σε όλη την γύρω περιοχή.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης έκλεισε την Πέμπτη, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης αποσκευών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε υπόγειο χώρο αποσκευών του τερματικού σταθμού 3 στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο, το οποίο χρησιμοποιείται για τις διεθνείς πτήσεις.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι εκδήλωσαν αναπνευστικά προβλήματα μετά την εισπνοή καπνού, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο και ότι παραμένει άγνωστο πώς αυτή προκλήθηκε.

Σχεδόν 20 πυροσβεστικά οχήματα είναι στο αεροδρόμιο. Η εθνική οδός που συνδέει το αεροδρόμιο με τη Ρώμη έχει κλείσει ώστε να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων ταχείας επέμβασης.