«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να τής δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο» επισήμανε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα», ενώ στιγμάτισε τις αργές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων και αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί» σημείωσε. Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ακόμη τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο.

«Aπό τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από