«Δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας και εκτίμησε πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία Αθήνας - δανειστών ούτε τον Μάιο.

«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα "υπογράψτε όπως - όπως" από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το Δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις... Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα» σημείωσε.

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα... Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα...Ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» είπε.

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (...). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο βουλευτής.

«Δεν βλέπω καμία μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των εταίρων» τόνισε εξάλλου, διαφοροποιούμενος από τη θέση της κυβέρνησης. Όσον αφορά την κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ, ο κ. Λαπαβίτας εξήγησε ότι «ο Γιούνκερ έχει μικρή επιρροή (...), ας μην υπερβάλλουμε για την κοινή δήλωση.»

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (...). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει ο ΕΝΦΙΑ, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισες ο βουλευτής.

«Αν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση του λαού στην λαϊκή ετυμηγορία αυτός είναι κυρίαρχος και θα συμμορφωθούμε. Αυτό είναι βασικό» προσθεσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από