Εμειναν από χαρτονομίσματα πολλά ΑΤΜ στο Βερολίνο. Αιτία οι κινητοποιήσεις εργαζομένων τοπικής εταιρείας ασφαλείας που ειδικεύεται στη μεταφορά χρημάτων για λογαριασμό τραπεζών.

Η Γερμανία αυτή την περίοδο προσπαθεί να μειώσει την επιρροή μικρότερων εργατικών συνδικάτων θέλοντας να περάσει σχετικό νόμο. Η απεργία των μεταφορέων χρημάτων στο Βερολίνο έρχεται να προστεθεί σε αυτήν των εργαζομένων στα τρένα, η οποία έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε απεργίες έχουν προχωρήσει εξάλλου και οι πιλότοι της Lufthansa.

Μπορεί οι Γερμανοί να απεργούν πολύ λιγότερο από όσο οι Γάλλοι, για παράδειγμα, αλλά οι απεργοί βρίσκονται συνήθως σε θέσεις που επηρεάζουν μεγάλους τομείς της κοινωνίας. Από το 2005 έως το 2013 στη Γερμανία χάθηκαν από απεργίες μόλις 16 εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με εργατικά συνδικάτα. Την ίδια περίοδο στη Γαλλία χάθηκαν λόγω απεργιών 139 εργάσιμες ημέρες και στη Δανία 135 εργάσιμες ημέρες. Οι περισσότερες απεργίες στη Γερμανία γίνονται επειδή οι εργαζόμενοι ζητούν μεγαλύτερες αυξήσεις και όχι τόσο για την προστασία θέσεων εργασίας. Η ανεργία στη Γερμανία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ.

© Bloomberg News