Πάνω από 20.000 θεατές στριμώχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην πίστα του Οσερσλέμπεν στη Γερμανία για να δουν από κοντά το επίσημο ντεμπούτο του Μικ Σουμάχερ στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 4. Και αυτός τους αντάμειψε με μια νίκη γεμάτη συγκινήσεις. Ο 16χρονος γιος του Μίκαελ Σουμάχερ (ο τελευταίος συνεχίζει έως και σήμερα με αργούς ρυθμούς την αποθεραπεία του μετά το ατύχημα που είχε με σκι τον Δεκέμβριο του 2013), κατάφερε να κερδίσει έναν από τους τέσσερις γύρους στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Γερμανία, ενώ χάρη σε αυτόν η Φόρμουλα 4 έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Η ανέλπιστη νίκη του μικρού Σουμάχερ, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη Φόρμουλα 4, έφερε και τα πρώτα αυθόρμητα σχόλια του κόσμου: «Είναι άξιος αντικαταστάτης και συνεχιστής του πατέρα του».

Ο γιος του επτάκις πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 τρέχει από φέτος στο πρωτάθλημα της ADAC Φόρμουλα 4. Ο Μικ Τζούνιορ, όπως τον αποκαλούν, έχει ήδη συμπληρώσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στις πίστες. Ηδη σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο ισπανικό πρωτάθλημα καρτ με ψευδώνυμο(!) και συγκεκριμένα με το επίθετο της μητέρας του (αφού ο Μίκαελ Σουμάχερ απεχθάνεται την παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής) ενώ συνοδευόταν από τον παππού του!

Οι διακρίσεις πολλές, όμως η πιο σημαντική ήρθε στα 14 του, όταν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ. Αυτό ήταν και το εισιτήριό του για να μεταπηδήσει στη νεοσύστατη Φόρμουλα 4, με όπλο το ταλέντο του: «Ο Μικ έχει όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα, όπως και ο πατέρας του» τόνισε μετά τη νίκη του ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1 Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ενώ πιστεύει ότι είναι ζήτημα χρόνου να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 3, τον προθάλαμο της Φόρμουλα 1!

Πάντως η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ αλλά και του ίδιου του Μικ Τζούνιορ ζήτησε από τους δημοσιογράφους να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από τον νεαρό οδηγό, αφού είναι η πρώτη του χρονιά, και να μην ξεχνούν ότι οι διαφορές ανάμεσα στα καρτ και στα μονοθεσία είναι πολύ μεγάλες.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ F4. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο πρωτάθλημα που «γεφυρώνει» το πρωτάθλημα καρτ με τη Φόρμουλα 3. Το γερμανικό πρωτάθλημα ADAC Φόρμουλα 4 έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων. Περιλαμβάνει οκτώ αγώνες. Ολοι οι οδηγοί έχουν το ίδιο μονοθέσιο, που κινείται με κινητήρα της Abarth και αποδίδει 160 ίππους. Σε τελική αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. Φέτος συμμετέχουν 42 οδηγοί.