Ο άντρας που δεν έχει εχθρούς δεν έχει χαρακτήρα, είχε πει ο γοητευτικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Πολ Νιούμαν και ο Σταύρος Κοντονής φρόντισε από την πρώτη μέρα που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του να αποκτήσει εχθρούς και μάλιστα φανατικούς! Και όπως έλεγε κι ο Μενέλαος Λουντέμης: «Αν είσαι καλός, πού ‘ναι οι οχτροί σου;».

Με τους εχθρούς μετράει το μπόι του στο ποδόσφαιρο ο υφυπουργός Αθλητισμού και παλεύει.

Ζεπ Μπλάτερ: ο βασιλεύς των βασιλέων των αθλημάτων! Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι ο Ελβετός ο διάτρητος από παντού σαν το τυρί της πατρίδας του, ο ακριβής στα ραντεβού του με τα σκάνδαλα σαν τα ρολόγια της πατρίδας του και ένας από τους μεγαλύτερους καταθέτες στις τράπεζες της πατρίδας του. Η Ελβετία υπερηφανεύεται πως εκτός από τον Ερρίκο Ντυνάν και τον Γουλιέλμο Τέλλο γέννησε και τον Ζεπ Μπλάτερ.

Ο γέρων των 79 χρονών, γαντζωμένος στον χρυσό θρόνο του (λένε πολλοί) έχει εξαγοράσει και τον Χάρο για να τον ξεχάσει. Ο Ζεπ Μπλάτερ αντικατέστησε στην κορυφή της ηγεσίας της FIFA τον Ζοάο Χαβελάνζε, αργυρώνητο Αθάνατο, που τιμά ακόμη τον τίτλο που του έχει χαρίσει η συμμετοχή του στα μέλη της ΔΟΕ αφού είναι 99 χρονών και ακόμη μετράει δολάρια!

Το ποδόσφαιρο εκτός από χρήμα δίνει και υγεία!

Ο Ζεπ Μπλάτερ θεωρείται από τους εχθρούς του ως ο πλέον διεφθαρμένος των παραγόντων· ουδείς γνωρίζει τι αποκόμισε αναθέτοντας (ουσιαστικά) τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 στο έχον ίδιο κλιματικό χαρακτήρα με τον πλανήτη Αρη, Κατάρ. Ο άνθρωπος που προσελήφθη για να συντάξει έκθεση σχετικά με την ψηφοφορία – παρωδία, που ανέδειξε τους Αραβες σε διοργανωτές, αφού κατέθεσε το πολυσέλιδο πόνημα – κόλαφο για τη FIFA, εκπαραθυρώθηκε!

Ο Ζεπ Μπλάτερ είναι ο Νο 1 δυνάμει εχθρός του υφυπουργού Αθλητισμού. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εκτρέφει και καθοδηγεί παράγοντες στις ομοσπονδίες των χωρών κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του θεού του ποδοσφαίρου. Τούτοι οι παράγοντες, οι περισσότεροι φιγούρες θεάτρου σκιών, με τον «πλούσιο καραγκιοζοπαίχτη» να κατευθύνει τις κινήσεις τους, αδυνατούν να φανταστούν πως θα απολέσουν τη δύναμή τους μέσω ενός νόμου και μάχονται παντιοτρόπως για την ανατροπή του· και του νόμου αλλά και του εμπνευστή του.

Και όπως λέει κι ο ποιητής «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ», την περασμένη εβδομάδα είδαμε αναρτημένα πανό στο ΣΕΦ αλλά και αλλού που στόχο είχαν την αποδόμηση του Σταύρου Κοντονή. Αίφνης οι οπαδοί αυθορμήτως κατασκεύασαν πανό για να κατακεραυνώσουν τον εχθρό των συμφερόντων των αφεντάδων τους.

Κι εδώ εχθροί. Παντού εχθροί.

Ο Κοντονής φρόντισε να πολλαπλασιάσει τους εχθρούς του προσπαθώντας να αλλάξει κάτι. Και ανάμεσα στους πολεμίους του είναι (κυρίως) και η μαφία του ποδοσφαίρου –και για να μην τρέφουμε αυταπάτες: όποιος αποφασίσει να χτυπηθεί με τη μαφία στο τέλος ή θα ασπαστεί το χέρι του padrone ή θα του ασπαστούν το μέτωπο!

Η ιστορία βέβαια έχει καταγράψει και τον Ελιοτ Νες, τον αδιάφθορο που έστειλε φιλιά στον Αλ Καπόνε όταν τον έκλειναν φυλακή!