«Παιδιά θυμωμένα» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τους νεαρούς που του επιτέθηκαν φραστικά την Τρίτη το βράδυ στα Εξάρχεια.

Οπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «ήταν παιδιά 18-28 ετών. Είναι παιδιά θυμωμένα, νιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο». Τόνισε μάλιστα ότι θα ξαναπάει στην περιοχή. «Εγώ έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχειώτης».

Ο υπουργός είπε ακόμη αναφερόμενος στο περιστατικό πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους αντιεξουσιαστές, οι περισσότεροι από αυτούς έβγαλαν τις κουκούλες. Επισήμανε δε πως «δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους. Χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά».

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι έφυγε χωρίς τη συνοδεία ασφάλειας, ενώ χαρακτήρισε «συγκινητική» τη στάση της συζύγου του Δανάης Στράτου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Στην κίνηση που έκανε η σύζυγός του για να τον προστατεύσει είχε αναφερθεί ο υπουργός και νωρίτερα σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο. Ελεγε μεταξύ των άλλων ότι η Δανάη (σ.σ. η σύζυγός του) «πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να τη σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα. Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την «εμπροσθοφυλακή» (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη».

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι κατά την εντύπωσή του στόχος των εξουσιαστών «δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία και τη συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν».