«Με έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η χαρά της ζωής της» δηλώνει ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, με αφορμή τις δύο νέες δημιουργίες του -μία μαρινιέρα και ένα t-shirt- που είναι εμπνευσμένες από τη Μελίνα Μερκούρη.

«Για σένα Μελίνα. Σε αγαπώ» λέει ο σχεδιαστής στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το Παρίσι, το οποίο μεταδόθηκε στην παρουσίαση των δύο δημιουργιών του που έγινε στο Ίδρυµα Μελίνα Μερκούρη.

Ο Γκοτιέ δέχτηκε την πρόσκληση του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη για τη συνεργασία και επιμελήθηκε αφιλοκερδώς τον σχεδιασμό των δύο κομματιών, που παράχθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Ο ίδιος επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, μαρινιέρα και t-shirt, βασιζόμενος σε δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους κορυφαίους φωτογράφους Ντάγκλας Κέρκλαντ και Μπίλι Γιοσκαρι που τις παραχώρησαν δωρεάν.

Οι συλλεκτικές δημιουργίες του Γκοτιέ πωλούνται στο Ίδρυµα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στη μπουτίκ Luisa στο Κολωνάκι. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Τιμές πώλησης: T-shirt: 60 ευρώ. Μαρινιέρα: 80 ευρώ