Την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS» ανακοίνωσαν σήμερα οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ). Μέσω της γραμμής Χ80, το εγχώριο επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί γρήγορα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης μας.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 από σήμερα, 30 Απριλίου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.

Η γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά, απόσταση 25 χιλιομέτρων, δηλαδή σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αποτελείται συνολικά από 15 στάσεις και αναδεικνύει σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Στη λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών αξίας 4 ευρώ, καθώς και το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο αξίας 20 ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα και μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσω της εφαρμογής "TfA tickets" των ΣΑ (mobile ticketing).

Επιπλέον, οι ΣΑ συνεχίζουν τη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο προσφέρει στους επιβάτες της Χ80 το δικαίωμα μειωμένης εισόδου στα 4 κτίριά του (Κεντρικό κτίριο στην Κουμπάρη 1, Κτίριο οδού Πειραιώς στην Πειραιώς 138, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Αγ. Ασωμάτων 22, Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην Κριεζώτου 3).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από