Οι καναδοί τρανσέξουαλ δεν είναι υποχρεωμένοι να υποστούν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου για να αλλάξουν το φύλο και το όνομα στην επίσημη ταυτότητά τους σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του νέου κώδικα Ιθαγένειας και Μετανάστευσης.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, όσοι επιθυμούν την αλλαγή του φύλου στην ταυτότητά τους οφείλουν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γεννήσεως με αλλαγμένο φύλο και όνομα.

Η νομοθετική αλλαγή προσφέρει την ευκαιρία σε πολίτες που χαρακτηρίζουν εαυτούς ως άλλο φύλο από αυτό με το οποίο γεννήθηκαν, να μπορούν να έχουν ταυτότητα στην οποία να ορίζουν οι ίδιοι το φύλο στο οποίο αισθάνονται πως ανήκουν.

Πριν από τη νέα νομοθεσία, για να αλλάξει κάποιος φύλο στην ταυτότητά του έπρεπε να περάσει από πραγματογνώμονα γιατρό ο οποίος όφειλε να επιβεβαιώσει την αλλαγή στο επάνω μέρος του σώματος και στα γεννητικά όργανα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απλώς ευθυγραμμίσθηκε με τις νομοθεσίες των επαρχιών που είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν τη στάση τους έναντι των διαφυλικών ως προς το θέμα της επιλογής του φύλου και της αναγραφής του στα επίσημα έγγραφα χωρίς την χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εισαγάγει ένα τέτοιο νόμο υπήρξε ευχάριστη έκπληξη για όσους ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η επιλογή του φύλου είναι προσωπικό δικαίωμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από