Με μια ψυχρή χειραψία μεταξύ του Ακη Τσοχατζόπουλου του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Κώστα Σημίτη και της Βάσως Παπανδρέου σημαδεύτηκε το πρωί της Τετάρτης η έναρξη της κατά πολλούς ιστορικής συνεδρίασης του Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μπαίνοντας στην αίθουσα συνοδευόμενους από αστυνομικούς δεν κατέβηκε προς το εδώλιο όπως κάνει συνήθως αλλά κατευθύνθηκε στην άκρη της αίθουσας όπου βρίσκονταν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αφού είπε δυνατά «καλημέρα σε όλους», έτεινε το χέρι του στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

«Γεια σου Βαγγέλη», του είπε. «Γεια σου Άκη», απάντησε εκείνος και έστρεψε άλλου το πρόσωπό του.

Ακολούθως ο Α. Τσοχατζόπουλος πλησίασε περισσότερο και έτεινε το χέρι του προς τον Κ. Σημίτη λέγοντας του: «Πρόεδρε…» και εκείνος ανέκφραστος του έτεινε το χέρι.

Ο κατηγορούμενος χαιρέτισε στη συνέχεια στον Σωκράτη Κοσμίδη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σημίτη ενώ χαιρέτισε επίσης και τη Βάσω Παπανδρέου.


Ο Σωκράτης Κοσμίδης κατά την άφιξή του στο Εφετείο.

«Ιστορική μέρα», του είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι. «Ε, όχι και ιστορική», απάντησε εκείνος.

Από τη διαδικασία απουσιάζει ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος επίσης έχει κληθεί και σύμφωνα πληροφορίες βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από