Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών και για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 το μεσημέρι της Τετάρτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προειδοποίησε πως μια προσφυγή στις κάλπες θα σημάνει την «καταστροφή της οικονομίας».

Πιο αναλυτικά μιλώντας στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού, ο Γιάννης Βρούτσης είπε:

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών:

«Και τα δύο είναι καταστροφικά. Και τα δύο είναι απαράδεκτα και εκφράζουν με δυο λέξεις την πολιτική δειλία. Εάν και εφόσον συμβεί, ως πολιτικό χαρακτηρισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ ή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη μεριά όποιο σενάριο κι απ’ τα δύο γίνει, που απεύχομαι να γίνει, θα σηματοδοτήσει αυτόματα κλείσιμο τραπεζών, καταστροφή της οικονομίας σε ό,τι έχει απομείνει και κατάρρευση του τουρισμού.

» Βεβαίως και θα πάμε (με κλειστές τράπεζες τότε), διότι το δημοψήφισμα από μόνο του δεν θα είναι αθώο στη συνείδηση του κόσμου. Θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη, βαθιά, θεσμική, πολιτική κοινωνική επιλογή για τους Έλληνες, ευρώ ή απομόνωση και δραχμή. Αυτό θα σηματοδοτήσει. Δεν ξέρω το ερώτημα ποιο θα είναι, αλλά αυτό θα εκπέμψει. Οπότε όλοι οι Έλληνες θα τοποθετηθούν απέναντι στις οικονομίες τους με προφύλαξη.»

Για τη ΝΔ και το ενδεχόμενο να ζητήσει εκλογές

«Να απαιτήσει η ΝΔ εκλογές; Θα ήταν και πολύ πρόχειρο και πολύ επιπόλαιο εκ μέρους της Ν.Δ. Θα κάνει μεγάλη ζημιά. Είμαστε τρεις μήνες και η κυβέρνηση ακόμα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται και μέχρι να κλείσει η συμφωνία, την οποία θα δούμε ποια είναι και ο χρόνος πλέον τελειώνει και μιλάμε για θέματα μηνών, θέματα ημερών κατά τη γνώμη μου. Δεν έχω πλέον την ικανότητα να παρακολουθώ τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, γνωρίζω όμως περίπου που βρισκόμαστε στο ασφαλιστικό με μεγάλη προσέγγιση, όχι απόλυτα. Γνωρίζω αυτή τη στιγμή ότι τα χρονικά περιθώρια τελειώσανε, ο κύβος ερρίφθη. Άρα, το θέμα της συμφωνίας είναι μονόδρομος για μένα και αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει συμφωνία.»