Η εισαγγελία της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι θα εκτελεσθούν μετά τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) εννέα καταδικασμένοι σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, οι οκτώ από τους οποίους είναι ξένοι.

«Η εκτέλεση των εννέα καταδικασμένων θα πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυκτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας Μουχαμάντ Πρασέτιο.

Ο ένας από τους δύο αυστραλούς θανατοποινίτες που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, ο Μιουράν Σουκουμαράν, πρόκειται να εκτελεστεί από ινδονησιακό εκτελεστικό απόσπασμα τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε νωρίτερα, την Τρίτη, η μητέρα του.

«Θα τον πάρουν απόψε τα μεσάνυχτα και θα τον εκτελέσουν. Ζητώ από την κυβέρνηση να μη τον σκοτώσει. Σας παρακαλώ, μη τον σκοτώσετε απόψε», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ρατζί Σουκουμαράν μετά την τελευταία επίσκεψη που έκανε στον γιο της στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της νήσου Νουσακαμπανγκάν της κεντρικής Τζάβα.

Ο Σουκουμαράν είναι ένας από τους εννέα θανατοποινίτες- κυρίως ξένους - που έχουν καταδικαστεί στην Ινδονησία για διακίνηση ναρκωτικών και πρόκειται να εκτελεστούν παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αναστολή της εκτέλεσής τους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Χ.Μ Πρασετίγιο δήλωσε αργά χθες το βράδυ στο Reuters ότι οι εννέα θανατοποινίτες έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη εκτέλεσή τους κι έχουν μεταφερθεί σε ξεχωριστά κελιά.

Η πραγματοποίηση των ταυτόχρονων εκτελέσεων έχει καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες εξαιτίας νομικών προσφυγών της τελευταίας στιγμής. Χθες, μάλιστα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ινδονησίας ενέκρινε αίτημα των δικηγόρων των δύο αυστραλών θανατοποινιτών, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι εκτελέσεις δεν θα καθυστερήσουν περαιτέρω.

Τα μέτρα ασφαλείας στη φυλακή όπου κρατούνται οι θανατοποινίτες έχουν ενισχυθεί, ενώ ιερείς, ψυχολόγοι, γιατροί και τα μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος βρίσκονται σε επιφυλακή για να ξεκινήσουν οι τελευταίες προετοιμασίες για την εκτέλεση των τεσσάρων Νιγηριανών, των δύο Αυστραλών, του Ινδονήσιου, του Βραζιλιάνου και της Φιλιππινέζας.

Περί τα 12 ασθενοφόρα, ορισμένα μεταφέροντας φέρετρα, βρίσκονται έξω από τη φυλακή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από