Πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά με ανασταλτικό αποτέλεσμα επιβλήθηκαν σε τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για συμμετοχή σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορίας.

Οι ποινές κυμαίνονται από 10 έως 12,5 χρόνια κάθειρξη, ενώ βασικός πρωταγωνιστής της ιστορίας φέρεται να είναι ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων.

Ωστόσο, οι δικαστές που ψήφισαν υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων αποφάσισαν ότι αντί για τη φυλακή μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες με καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία τους και όταν κριθούν σε δεύτερο βαθμό από τη Δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο μάλιστα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρας έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.