Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε την Τρίτη στην εκπομπή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, με αποτέλεσμα για περίπου δύο ώρες να προκληθεί μπλακ άουτ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας, πλην της ΝΕΡΙΤ, η οποία εκπέμπει μέσω δικής της ψηφιακής πλατφόρμας. 

«Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στην είσοδο και ψηφιοποίηση των σηματών των καναλιών εθνικής εμβέλειας η εκπομπή του ψηφιακού σήματος έχει διακοπεί προσωρινά. Κινούμαστε για την ταχεία επίλυση του προβλήματος», ανέφερε το πρωί η εταιρεία Digea.

Το «μαύρο» έπεσε στις οθόνες λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.

Το απόγευμα η Digea παρέσχε αναλυτικές εξηγήσεις για το πρωινό μπλακ άουτ σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται:

«Θα θέλαμε καταρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή της Digea.

» Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

» Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

» Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη.

» Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

» Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11.00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.

» Αυτή την ώρα γίνεται λεπτομερής τεχνικός έλεγχος, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, μόλις θα έχουμε πλήρη εικόνα τις επόμενες ώρες.

» Παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

» Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από