Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή, έκανε δηλώσεις για τις συζητήσεις που έγιναν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με το αθλητικό νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι δεν προτίθεται να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί την αυτονόμηση καμίας ομοσπονδίας, αφού το απαγορεύει ρητά το ελληνικό Σύνταγμα.

«Σήμερα έγινε μια αναλυτική και διεξοδική συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Η συζήτηση ήταν κατατοπιστική θέλω να πιστεύω, αναλύθηκαν πλευρές του νομοσχεδίου και θα υπάρξουν βελτιώσεις στην κατεύθυνση του ό,τι διατάξει που μπορούν να συγκροτήσουν μια ευρύτερη συναίνεση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να τις πραγματοποιήσει», δήλωσε ο κ Κοντονής.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά το θέμα του αυτοδιοίκητου, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο διευκρινίστηκε στη συζήτηση στην επιτροπή, ότι η κυβέρνηση δεν επεδίωξε, ούτε καμία διάθεση να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο καμίας αθλητικής ομοσπονδίας, πολύ δε περισσότερο της ΕΠΟ. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και με την ΕΠΟ και με τις διεθνείς ομοσπονδίες την Τετάρτη που θα έρθει ο κ Ινφαντίνο.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσει να έρθει την Τρίτη, αφού συνέβη κάτι δυσάρεστο, πέθανε η μητέρα του κ Πλατινί και θα πρέπει να βρίσκεται στη Γαλλία. Επομένως όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση καταβάλει μία εργώδη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας και της διαπλοκής στον ελληνικό αθλητισμό, προβλήματα που ευτυχώς και επιτέλους έχουν αναγνωρίσει και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Και σε αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε να βρούμε αρωγούς».

Τέλος επεσήμανε ότι την αυτονόμηση των ομοσπονδιών και άλλων φορέων, απαγορεύει το Σύνταγμα: «Νομίζω ότι η δήλωσή μου που αφορά στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ προδιαγράφει ένα πεδίο συνεννόησης και με την ΕΠΟ και με τις διεθνείς ομοσπονδίες, αφού διευκρινίστηκε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για το αυτοδιοίκητο. Εκείνο που η ελληνική συνταγματική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί, είναι η αυτονόμηση είτε φορέων είτε συλλογικοτήτων, είτε οτιδήποτε άλλο. Η αυτονόμηση και ιδίως στο χώρο του αθλητισμού δεν επιτρέπεται. Το απαγορεύει το άρθρο 16 παράγραφος 9. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υπερβεί το Σύνταγμα».