Τη στήριξή της στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαίωσε η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή. Αποφασίστηκε δε η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών, όμως ο συντονισμός της ανατίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσκαλώτο.

Αυτό επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας προς το Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, σε μια εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στο ήδη αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό - αλλά και στο εσωτερικό - για τον υπουργό Οικονομικών μετά και το επεισοδιακό Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

Reuters: Στήριξη αλλά και... περιθωριοποίηση Βαρουφάκη

Για στήριξη της κυβέρνησης στον Βαρουφάκη, αλλά ταυτόχρονα και για... περιθωριοποίησή του κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οπως ανέφερε το Reuters, κατά την διάρκεια σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιώργο Σταθάκη και τον Νίκο Παππά, το βράδυ της Κυριακής, εκφράστηκε η στήριξη στον Βαρουφάκη και του ανατέθηκε η εποπτεία μια νέας «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης».

Ωστόσο, υπογραμμίζει το Reuters, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει τον συντονισμό της ομάδας αυτής και θα έχει πιο ενεργό ρόλο στις συζητήσεις με τους δανειστές.

«Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου», ανέφερε ο αξιωματούχος. «Ο υπουργός Οικονομικών... κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης».

«Μία ακόμη κίνηση περιθωριοποίησης του Βαρουφάκη ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον γενικό γραμματέα Νίκο Θεοχαράκη που ηγείτο των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, του Brussels Group, με τον Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη» σημειώνει το Reuters.

Πιο αναλυτικά, στη σύσκεψη της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου:

1. Επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από