Τριάντα πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 41 οπαδοί συνελήφθησαν στο, Κυριακάτικο βίαιο ντέρμπι του Βελιγραδίου μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν.

«Η συμπεριφορά των χούλιγκαν οδήγησε στους μικροτραυματισμούς 35 αστυνομικών. Η αστυνομία αντέδρασε επαγγελματικά και αποτελεσματικά για να καταστείλει τη σύγκρουση, που ξεκίνησε από τους οπαδούς και θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες σοβαρές συνέπειες» ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας σε ανακοίνωσή του.

Πολύ κακό για το τίποτα πάντως, αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 και η διαφορά που χώριζε τους δύο «αιώνιους» του σερβικού ποδοσφαίρου παρέμεινε στους πέντε βαθμούς για την πρωτοπόρο Παρτιζάν, ενώ απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η έναρξη του παιχνιδιού καθυστέρησε για 45 λεπτά επειδή οπαδοί του γηπεδούχου Ερυθρού Αστέρα οπαδοί πετούσαν στους αστυνομικούς καθίσματα και φωτοβολίδες, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν από τη βόρεια κερκίδα που στεγάζει τους πιστούς οπαδούς του συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι διακόπηκε και ξεκίνησε πάλι ύστερα από αρκετά λεπτά στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από το σύννεφο καπνού που είχαν δημιουργήσει τα καπνογόνα.