Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου εκτόξευσε δηλητηριώδη βέλη κατά της κυβέρνησης.

«Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να πάτε στον λαό να εξηγείσετε γιατί δεν μπορείτε και να ζητήσετε τη λαϊκή εντολή. Για να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας σε αυστηρό τόνο άφησε «καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Διατυπώνετε απειλές για δημοψήφισμα. Τι δημοψήφισμα; Κάννες; Αυτά συζητάει ο κύριος Τσίπρας με τους επισκέπτες του στο Μαξίμου;» τόνισε ο κ. Βενιζέλος για να συνεχίσει: «Με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος θα καταρρεύσει η χώρα».

«Το τι θα γίνει και το σχέδιο που υπάρχει το ξέρει μόνο μια κλειστή μειοψηφία εξουσίας. Δεν ενημερώνεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η Ολομέλεια, υπάρχει πρόβλημα αδιαφάνειας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την οποία γίνεται η συζήτηση στη Βουλή, τόνισε πως «Την κάνατε κατόπιν εντολής των Βρυξελλών και των δανειστών. Μόλις το ανακοινώσατε, οι Βρυξέλλες έβαλαν ανακοίνωση. Μετά τα 11 δισ. τώρα θα σας πάρουν και αυτά. Χειροκροτείτε μια πράξη υποταγής».