Εργα από τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των μεταφορών θα περιλαμβάνει το πακέτο των προτάσεων που θα υποβάλει η κυβέρνηση στα μέσα του καλοκαιριού προς την ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το πακέτο Γιούνκερ (ύψους 315 δισ. ευρώ) για την περίοδο 2015-2017.

Τη λίστα με τις ελληνικές προτάσεις θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στα μέσα του καλοκαιριού, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προς τον Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, με τον οποίο και συναντήθηκε.

Τις προτάσεις του για ώριμα έργα που μπορούν να γίνουν μέσω ΣΔΙΤ και να ενταχθούν στο πακέτο Γιούνκερ παρουσίασε χθες από την πλευρά του ο ΣΕΒ. Τέτοια είναι η υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεσηςτης Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας, που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Α. Καλλιτσάντσης. Αλλα υποψήφια έργα αφορούν επένδυση στον ιατρικό τουρισμό με σκοπό την προσέλκυση στην Ελλάδα συνταξιούχων από τη Βόρεια Ευρώπη (Interamerican), έργα καινοτομίας στα φάρμακα (Pharmaten), την ψηφιοποίηση των τελωνείων και της απονομής δικαιοσύνης (ΣΕΒ – Google) κ.λπ.