Στα βήματα της Μέγκαν Φοξ, της Τζέσικα Μπίελ, του Μάθιου ΜακΚόναχι, της Κιμ Καρντάσιαν, της Ούμα Θέρμαν και πολλών άλλων διάσημων και μη βαδίζει ο Τζεμπ Μπους βάζοντας στη ζωή του τη γνωστή «δίαιτα των σπηλαίων». Στο «κυνήγι» της προεδρίας, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, έχει βαλθεί να αδυνατίσει. Και για να το καταφέρει αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι κάθε επεξεργασμένη τροφή, όπως επιβάλλει η λεγόμενη παλαιολιθική δίαιτα (Paleo Diet).

Στην πράξη, η δίαιτα την οποία ακολουθεί κατά γράμμα – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – ο Τζεμπ Μπους, υιός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και αδελφός του νεώτερου, καταργεί από την καθημερινή διατροφή υδατάνθρακες (εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά), αμυλούχα λαχανικά (όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, οι πατάτες), φιστίκια, όσπρια, σόγια, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, αλάτι, γαλακτοκομικά, ραφιναρισμένα φυτικά έλαια, αλκοόλ, γλυκά, αναψυκτικά, συσκευασμένους χυμούς, λιπαρά ή και επεξεργασμένα κρέατα, σάλτσες και όλα τα δημητριακά. Τι επιτρέπει; Ολα όσα έτρωγαν οι παλαιολιθικοί άνθρωποι: φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αυγά, κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά, κοτόπουλο, κυνήγι, ψάρια), θαλασσινά, ανάλατες ελιές και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Αν και δύσκολη και ανθυγιεινή κατά αρκετούς διατροφολόγους (λόγω της συχνής κατανάλωσης κρέατος), η «δίαιτα των σπηλαίων» υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Και στην περίπτωση του τρίτου κατά σειρά Μπους που βάζει στόχο την προεδρία των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα είναι όντως ορατά – εκτιμάται ότι είναι περί τα 9 με 13 κιλά ελαφρύτερος.

Η δίαιτα εν όψει εκλογών αποτελεί σε γενικές γραμμές μία πάγια τακτική των αμερικανών πολιτικών που προσβλέπουν στη βελτίωση της εικόνας τους. Σε αυτή τη βάση, αρκετά προτού γίνει γνωστό ότι ο Τζεμπ Μπους ακολουθεί τη συγκεκριμένη δίαιτα, ο αμερικανικός αλλά και ο διεθνής Τύπος προέβλεπαν την πρόθεση του να διεκδικήσει το χρίσμα ακριβώς επειδή είχε χάσει κιλά.

Οπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι Times του Λονδίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μπους έδινε από καιρό την αίσθηση ενός ανθρώπου που προετοιμάζεται να «τρέξει» σε μία προεκλογική εκστρατεία βάζοντας την άσκηση και την υγιεινή διατροφή στη ζωή του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές μάλιστα, στην προσπάθειά του να χάσει το περιττό βάρος έχει προσλάβει και προσωπικό γυμναστή.

Παρά ταύτα, οι διατροφικές παρασπονδίες υπάρχουν στη ζωή τού Τζεμπ Μπους. Η τελευταία ήταν μία τάρτα με μύρτιλο, την οποία απόλαυσε δημοσίως προ ημερών. Αφού πρώτα έστειλε «στα κομμάτια» τη δίαιτα…