Να επιλύσει άμεσα το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ζητά η Χριστιάνα Καλογήρου από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απέστειλε επιστολή στον Θοδωρή Δρίτσα με την οποία τον καλεί τον παρέμβει προσωπικά και να δώσει άμεσα λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα των δύο νησιών, μετά την ακύρωση των δρομολογίων του πλοίου «Ταξιάρχης», λόγω επίσχεσης εργασίας των ναυτεργατών.

«Ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σάς εκφράζω έντονη αγωνία και παρακαλώ όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος, καθόσον πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με τις συνεχόμενες ακυρώσεις δρομολογίων, οι κάτοικοι των νησιών μας και οι επαγγελματίες θα βρεθούν σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση από αυτή που σήμερα έχουν περιέλθει» αναφέρει η κ. Καλογήρου.

Από κοινού με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, ζητούν από τον κ. Δρίτσα να εγκρίνει στο πλοίο «Αιολίς», που εκτελεί δρομολόγια από τον Αγιο Ευστράτιο με προορισμό τη Λήμνο, να εκτελέσει δρομολόγιο και το προσεχές Σάββατο 25 Απριλίου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Πάσχα που επιθυμούν να μεταβούν στη Στερεά Ελλάδα.