Τουλάχιστον 30 κλοπές και ληστείες στην περιοχή του Ασπροπύργου είχαν διαπράξει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Στη διάρκεια επιχείρησης, με τη συνδρομή και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με εντάλματα σύλληψης, τέσσερις Ρομά, ηλικίας 18, 21, 28 και 43 ετών, ως μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Οπως προέκυψε, από κοινού με τους συνεργούς τους, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τον τελευταίο χρόνο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από κατοικίες στον Ασπρόπυργο.

Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους των σπιτιών ή από γείτονες, οι δράστες τούς λήστευαν με τη χρήση σωματικής βίας και απειλές.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών, απειλές, εξυβρίσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.