«Μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία θα υπάρξει επενδυτικό ρεύμα που θα αλλάξει και τα μακροοικονομικά δεδομένα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γ. Κατάινεν.

«Είναι διάχυτη, πρόσθεσε, η εντύπωση - βεβαιότητα ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μεγάλες ευκαιρίες σε μια σειρά από τομείς».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους που θα δημιουργεί βιώσιμες συνθήκες για εξυπηρέτηση του χρέους κατά την περίοδο 2015 - 2018, που θα αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας τον Ιούνιο, σταθεροποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ενθαρρύνει και τις επενδύσεις.

Ανήγγειλε νέο αναπτυξιακό νόμο και συμφωνία για απεμπλοκή των κονδυλίων του παλιού ενώ επανέλαβε το αίτημα ο χάρτης των ενισχύσεων να καθοριστεί με βάση τα τωρινά στατιστικά δεδομένα και όχι με αυτά της περιόδου του 2008 που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα του σήμερα.

Για το ΕΣΠΑ είπε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία κατανομής των έργων που είτε θα ολοκληρωθούν στην τρέχουσα περίοδο, είτε θα συνεχιστούν στην επόμενη είτε θα απενταχθούν, με στόχο να απορροφηθεί το σύνολο των πόρων.

Για το πακέτο Γιούνκερ τόνισε ότι οι εγγυήσεις που παρέχει είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Και αναφερόμενος έμμεσα στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική συνέστησε ψυχραιμία και κατανόηση προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση από όλες τις πλευρές κάνοντας λόγο για «προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί από το παρελθόν αναφορικά με ορισμένες επίμαχες επενδύσεις με μεγάλο πολιτικό βάρος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από