Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστάσιαδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το Κυπριακό και για θέματα Οικονομίας με τον επικεφαλής του Ποταμιού να σημειώνει πως «αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα και την Κύπρο, κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

«Είπα στον Πρόεδρο ότι μια παλιότερη δήλωσή του ότι είναι καλύτερο να είσαι ωφέλιμος παρά ευχάριστος πρέπει να είναι ο οδηγός μας στις συζητήσεις και με την Ευρώπη. Δεν είναι τόσο σημαντικό να χαϊδεύεις τα αυτιά του κόσμου. Το σημαντικό είναι να είσαι ουσιαστικός για την πατρίδα σου», επεσήμανε Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Στ. Θεοδωράκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία δεν έχει λόγο να καθορίζει τις εξελίξεις στην Κύπρο, είτε δια του στρατού, είτε δια των διαπραγματεύσεων. Οι εξελίξεις καθορίζονται από τον κυπριακό λαό, από τους Τουρκοκύπριους και από τους Ελληνοκύπριους». «Σε αυτή τη λογική» συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «οι Έλληνες πρέπει να δούμε τις αποφάσεις των Ελληνοκυπρίων, της ηγεσίας των Κυπρίων εδώ, και αναλόγως θα πράξουμε».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε, ερωτηθείς σχετικά, την ανάγκη να φύγουν από την Κύπρο τα κατοχικά στρατεύματα και πρόσθεσε πως «Ελλάδα και Κύπρος έχουν μέλλον λαμπρό στην ΕΕ και πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να είναι δυο ισχυροί πόλοι ανεξαρτησίας αλλά μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην ΕΕ».

Η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Νίκο Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του επικεφαλής του Ποταμιού στην Κύπρο.