«Αψυχολόγητη» χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση των Δήμων για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Προσδιόρισε δε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που δεσμεύονται, σε 14 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαχρήστο και Βασίλη Χιώτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε για την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

«Είναι μία κίνηση η οποία είναι εντελώς αψυχολόγητη κι εκτός του ότι είναι αψυχολόγητη, με την έννοια ότι δημιουργεί ακόμα και πανικό στην αγορά, είναι και μία κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της Αυτοδιοίκησης. Το μάθαμε χθες το μεσημέρι. Εμείς, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αποθεματικό και ταμείο γύρω στα 14 εκατ. Δεν το παίρνουν, το δεσμεύουν. Ξεχνάμε το κυριότερο από όλα. Εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις σε αυτή τη χώρα, στο φορολογικό, στο δικαστικό, στη δημόσια διοίκηση, στους επενδυτικούς νόμους, όλα τα λεφτά του κόσμου να πέσουν στη χώρα στο βρόντο θα πάνε. Κάναμε δημοτικό συμβούλιο και έγινε φυσικά συζήτηση για όλο το θέμα, βγάλαμε μια απόφαση όπου διαμαρτυρόμαστε έντονα, ότι προφανώς σκεφτόμαστε και την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ασφαλιστικά μέτρα και στη συνέχεια ό,τι άλλο».

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν κάθετος:

«Καθόλου ικανοποιημένος δεν είμαι. Καθυστερεί πάρα πολύ, σε πάρα πολλά πράγματα. Ο κόσμος είναι απολύτως εγκλωβισμένος και αυτό είναι η υποχρέωση, το χρέος, το πολύ μεγάλο χρέος που έχουν ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα. Πρέπει να κάνουν ένα group therapy όλοι μαζί, να καθίσουν κάτω και να πουν ποιο είναι το πρόβλημα. Ποιος θα καθίσει στην καρέκλα δεν είναι αυτό το πρόβλημα σε αυτή τη φάση» συμπλήρωσε τασσόμενος υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.