Με αφορμή το νέο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης είχε το βράδυ της Κυριακής τηλεφωνική συνομιλία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Στ. Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για το πρόσφατο ταξίδι του στην Μυτιλήνη όπου συνομίλησε με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και με Λιμενικούς και στελέχη ΜΚΟ και επεσήμανε στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η Ευρώπη έχει πολλά να κάνει ώστε οι χώρες στα σύνορα της ΕΕ να μη γίνουν «αποθήκες ανθρώπων» και οι θάλασσές μας υγρά νεκροταφεία για τους χιλιάδες των προσφύγων που αναζητούν εναγωνίως μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή.

Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο μας καλεί να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις και να δράσουμε αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στο τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τους έλληνες υπουργούς που ασχολούνται με τη μετανάστευση ενώ θα συναντηθεί και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Κοινή εκτίμηση είναι άλλωστε ότι η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη σταθερή εθνική πολιτική μετανάστευσης, η οποία -αν υπάρξει- θα στηριχθεί από την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από