Στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, o οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα ο ο Μίλερ θα συναντηθεί με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και την πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτελεί η προώθηση νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη, 

θέμα για το οποίο πηγές του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφεραν ότι είναι ορατή η προοπτική υπογραφής άμεσα κατ' αρχήν συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά. 

Η επένδυση για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, η δε υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνισμού, τη γεωπολιτική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού για την ελληνική αγορά. 

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται ακόμη η συμμετοχή ρωσικών εταιριών στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος, καθώς και η υφιστάμενη σύμβαση ΔΕΠΑ - Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από