Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάϊερ δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) εξέφρασαν την ευχή η Ρωσία να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να γίνει ξανά μέλος της διευρυμένης Ομάδας των Οκτώ (G8).

Μιλώντας μετά από μία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στην γερμανική πόλη Λίμπεκ, ο Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι για να συμβεί αυτό, η Ρωσία είναι ανάγκη να εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Οι πράξεις της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησαν την G7 να αναστείλει τη ρωσική συμμετοχή στις συνομιλίες τους.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά μου ή απ' όσο γνωρίζω και από την πλευρά οποιουδήποτε άλλου για να επιδιώξουμε μία πολιτική ανάσχεσης ή ακόμα και απομόνωσης της Ρωσίας», δήλωσε.

«Θα θέλαμε πάρα πολύ να υπήρχαν οι συνθήκες ώστε η Ρωσία να μπορούσε να συμμετάσχει και πάλι στο πλαίσιο της G8.

«Όμως εξακολουθεί να ισχύει ότι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό περνά μέσα από την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ρωσία. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη γι’ αυτό. Αυτή είναι η άποψη της G7», δήλωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από