Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας Google «ανυπομονεί να συζητήσει με την Ευρωπαϊκη Επιτροπή τους επόμενους μήνες», ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τις κατηγορίες που διατύπωσε η τελευταία εναντίον του ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στις αγορές.

Οι κατηγορίες ότι η Google δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και ενεργεί εις βάρος των καταναλωτών «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτει η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της.

«Το (λειτουργικό σύστημα) Android έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών, μειώνοντας τις τιμές και αυξάνοντας τις επιλογές για όλους – υπάρχουν πάνω από 18.000 διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες σήμερα», επεσήμανε η Google.

Η Κομισιόν κατηγόρησε τη Google ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών.

Παράλληλα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.