Να υιοθετήσει την πρόταση για την γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος που έχει καταθέσει στη Βουλή καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι «χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα δεν υπάρχει»

Η ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ΚΥΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας, έχει ώς εξής:

«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το κοινωνικό μέρισμα του 2014 και η πρώτη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και ανήλθε σε πάνω από 450 εκ ευρώ, ήταν «ψίχουλα» και «εμπαιγμός».

Τώρα που αποδεικνύεται με την δική τους Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ότι οι παροχές για την πολυδιαφημισμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και της «ανθρωπιστικής κρίσης» για το 2015 είναι 200 εκ ευρώ και άρα θα αφορά πολύ λιγότερους και με πολύ λιγότερα και ποιον χαρακτηρισμό μας προτείνουν να τους αποδώσουμε;

Χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα δεν υπάρχει. Ας κάνουν έμπρακτα την αυτοκριτική τους υιοθετώντας την διάταξη που προτείναμε στην Βουλή για την γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από