ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη χθεσινή τρίωρη –και δεύτερη στη σειρά –συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο εντευκτήριο της Βουλής με αντικείμενο την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος. Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου έκανε λόγο για «εξαρχής προσπάθεια υπονόμευσης» της πρωτοβουλίας της και διερωτήθηκε: «Ποιος είχε συμφέρον να μην ελεγχθεί το χρέος και να θέλει να πει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτός ο έλεγχος και αυτή η διαγραφή;».

Η ίδια επιτέθηκε σε εκείνους που, όπως είπε, «παραπληροφορούν και αλλοιώνουν την αλήθεια και τα γεγονότα» και προειδοποίησε πως θα την βρουν απέναντί τους. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι η Επιτροπή «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», ενώ μίλησε και για έναν «οργιώδη πόλεμο» που έχει ξεσπάσει.

«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτοπροσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε, μεταξύ άλλων, και παρουσίασε συγκριτικά παραδείγματα του κόστους των καλεσμένων της Επιτροπής από το εξωτερικό με το κόστος που πλήρωσε η χώρα για την προεδρία της ΕΕ. «Λυπάμαι που τα λέω αυτά αλλά το κάνω για να μη συνεχιστεί το όργιο της παραπληροφόρησης» υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ποσά σχετικά με τη διαμονή και τη διατροφή των καλεσμένων από το εξωτερικό –σημειώνεται πως τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος δεν αμείβονται. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η σίτιση ανά άτομο στοίχισε 19 ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο νούμερο στην ελληνική προεδρία της ΕΕ έφθανε τα 56 ευρώ. Αντιστοίχως το δωμάτιο κόστισε 90 ευρώ το άτομο έναντι 130 ευρώ που ήταν στην ελληνική προεδρία.

Επίσης η Πρόεδρος της Βουλής –προχωρώντας σε μια προκλητική γενίκευση –άφησε αιχμές για τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τη μη κάλυψη των εργασιών της Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΤΑΚΙΑ. Σε ό,τι αφορά στην προβολή των δύο διαφημιστικών σποτ για την Επιτροπή που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν κόστισαν στη Βουλή. Οπως ξεκαθάρισε, έγιναν δωρεάν από ανθρώπους που συμμετέχουν στην Επιτροπή. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «προπαγανδιστικό μηχανισμό μονοκομματικού κράτους», Το Ποτάμι να χαρακτηρίζει την Πρόεδρο της Βουλής τρεϊλερατζή(!) και το ΠΑΣΟΚ να την κατηγορεί ότι «ήδη έχει μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας». Ενδεχομένως η απάντηση της Κωνσταντοπούλου να βρίσκεται στο πρώτο σποτ 44 δευτερολέπτων που ξεκινά με τη φράση: «Βαρέθηκα να ακούω νευρικούς, στενόμυαλους, υποκριτές. Θέλω μόνο την αλήθεια. Πες μου μόνο την αλήθεια» και καταλήγει με μότο «έλεγξέ το, διάγραψέ το». Προφανώς, το σίριαλ θα έχει πολλές συνέχειες.