Ένα πακέτο μακαρόνια, δυο σκελίδες σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αρκούν για μια απλή αλλά πολύ νόστιμη μακαρονάδα της Μεγάλης Εβδομάδας. Αν φτιάξετε και λίγη σάλτσα ντομάτα τότε το φαγητό θα είναι πιο πλήρες.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1 ξερό κρεμμύδι

1-2 σκελίδες σκόρδο

2-3 κ.τ. ελαιόλαδο

2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια

1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

1 κ.τ.γλ ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

1 κ.τ.γλ ξερό βασιλικό

½ κ.τ.γλ κίμινο τριμμένο

1 κ.τ. γλ κουρκουμά

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με το χρόνο που προτείνει η συσκευασία.

Εντωμεταξύ βουτάμε τις ντομάτες σε καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη και διαλύουμε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με το λάδι. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον βασιλικό, το κίμινο και τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει.

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και λίγο από το νερό τους και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.