Νέες μειώσεις συντάξεων και ανατροπές στα εργασιακά απαιτούν οι δανειστές, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης. Οι εταίροι, είπε χθες σε συνέντευξή του στο Mega, επιμένουν να βάζουν τέσσερα ζητήματα που όμως αποτελούν κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

Οπως επισήμανε, «ζητούν να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμη και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ό,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε». Το δεύτερο –είπε ο κ. Στρατούλης –είναι τα εργασιακά, «να μην επαναφέρουν ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό, και επιμένουν για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατ. ανέργους. Θέλουν δηλαδή κι άλλο αίμα».

Το τρίτο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι «θέλουν άνευ όρων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υποδομών» και το τέταρτο, υπογράμμισε, ότι «θέλουν αυξήσεις φόρων με όποια μορφή, κυρίως τώρα επιμένουν για τον ΦΠΑ».