Το Aircross επεκτείνει την γκάμα που δημιούργησε το C4 Cactus. Με μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2,1μέτρα και ύψος 1,7 μέτρα το νέο μοντέλο ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά ενός SUV μοντέλου με την πρακτικότητα ενός οικογενειακού.

Σύμφωνα με την Citroen, το Aircross έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση. Στα νέα του στοιχεία σημειώστε τους γενναιόδωρους χώρους, τα εργονομία και την μοντέρνα εικόνα. Ξεχωρίζουν τα φωτεινά, χαρούμενα χρώματα του εσωτερικού ενώ χάρη στην προσεγμένη σχεδίαση του σαλονιού επιτεύχθηκε άριστη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων δημιουργία πολυάριθμων ευρύχωρων θηκών αποθήκευσης.

Στα νέα του τεχνολογικά καλούδια σημειώστε το Head Up Display, τις δύο πανοραμικές οθόνες των 12 ιντσών που παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, το κάθισμα που είναι εφοδιασμένο με ηχεία και μικρόφωνα κ.α .

Το Aircross κινείται χάρη σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που δίνει κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς. Με συνολική απόδοση 313 ίππων, αυτονομία κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα 50χλμ. και μέση κατανάλωση μόλις 1,7λίτρων/100χλμ. (39γρμ. CO2/χλμ.) το γαλλικό μοντέλο μπορεί να περηφανεύεται για τις οικολογικές του …ευαισθησίες και την οικονομία καυσίμου .

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το Aircross επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4,5δλ., όσο, δηλαδή και ένα σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων.