Λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, διατηρούσαν δύο Ελληνες, ηλικίας 35 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο επιχείρησης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από επικοινωνία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Εθνική Μονάδα Europol, η οποία, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές (FBI), διεξήγαγε στοχευμένη επιχείρηση για την επίμαχη ιστοσελίδα.

Οπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονταν και έλληνες χρήστες του Διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό, ακολούθησε συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το FBI, προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης για τους λογαριασμούς που είχαν δημιουργήσει οι δράστες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων. Υστερα από άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες, ως διαχειριστές των υπό έρευνα λογαριασμών.

Πρωινές ώρες της Μεγάλης Δευτέρας, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν έρευνες στα σπίτια τους, σε Αθήνα και Πειραιά.

Κατά τις έρευνες αυτές εντοπίστηκαν σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) -συνολικού μεγέθους άνω του 1 ΤΒ (Terabyte)- σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop).

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις.

Με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν εμπλοκή και άλλων ελλήνων χρηστών στην εν λόγω ιστοσελίδα.