Ετοιμη να ανοίξει καλά κρυμμένα εδώ και χρόνια χαρτιά για την περίφημη υπόθεση με τις χρυσές μίζες έφτασε χθες το απόγευμα από το Δρομοκαΐτειο στην Ασφάλεια η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά την πρόσφατη απόδρασή της,  διαμήνυσε μέσω του δικηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση ότι θέλει να τα πει όλα για την υπόθεση που της έχει στερήσει την προσωπική της ελευθερία και την κρατά μακριά από τον ανήλικο γιο της.

Η Βίκυ Σταμάτη παρέμεινε επί ώρες στη ΓΑΔΑ καταθέτοντας ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών που διενεργεί την έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασής της Γρηγόρη Πεπόνη και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Η ίδια είχε πει πως αποφάσισε να μιλήσει στους συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς γιατί τους εμπιστεύεται.

Το περιεχόμενο της κατάθεσής της δεν έγινε γνωστό. Οι πληροφορίες, ωστόσο, επέμεναν ότι πρόθεσή της ήταν, έστω και αργά, να αποκαλύψει στις δικαστικές Αρχές όσα εκείνη υποστηρίζει ότι γνωρίζει και συνδέονται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Το ερώτημα είναι αν στο κάδρο της αξιόποινης συμπεριφοράς θα βάλει τόσο τον εαυτό της όσο και τον σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορηματικά αρνείται ότι εισέπραξε παράνομα χρήματα κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί θα αξιολογήσουν τη βαρύτητα των ισχυρισμών της κατηγορουμένης και θα ελέγξουν την αξιοπιστία της. Για την ουσιαστική ποινική μεταχείρισή της ο τελευταίος λόγος ανήκει στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ενώπιον των οποίων εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση Τσοχατζόπουλου.