Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία ακυρώνει τις αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων).

Με την τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία και Τροποποίηση του Άρθρου 48 του Ν. 2190/1920», ακυρώνονται οι αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ, που είχε επιβάλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015 και επιβαρύνουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 1.1.2015, ενώ τα ποσά που τυχόν χρεώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν εκδοθεί έως σήμερα θα συμψηφιστούν στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, για ακύρωση των αυξήσεων, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτάσσει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά, αντίθετα, καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Διαβάστε εδώ την Τροπολογία - Προσθήκη, την Αιτιολογική Έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

 
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από