Το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 θα είναι η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα μέχρι τη δυτική Αχαΐα, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το έργο είναι πλήρως ώριμο και θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων στην υφιστάμενη μετρική σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού, στο τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας έως τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κάτω Αχαΐας και θα έχει συνολικό μήκος 20,8 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, εκτός από τον κεντρικό σταθμό στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, θα κατασκευαστούν ακόμη οκτώ στάσεις έως την Κάτω Αχαΐα.

Όσον αφορά τον χρόνο της διαδρομής από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, αυτός θα καλύπτεται σε περίπου μία ώρα.

Ακόμη, όπως είπε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, «θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ να εξυπηρετηθούν οι μετακινήσεις μεταξύ δημοτικών διαμερισμάτων, καθώς και οι μετακινήσεις των εργαζομένων από και προς τη βιομηχανική περιοχή και το βιοτεχνικό πάρκο».

Επίσης, η στάση Ανθείας θα εξυπηρετήσει όσους θέλουν να μετακινηθούν από και προς το νέο λιμάνι της Πάτρας.