Διαθέσιμη και στην Αθήνα είναι η υπηρεσία «Τραινοταξί» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά σε συνεργασία με την εταιρία Ραδιοταξί «Κόσμος 18300», η οποία ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Η υπηρεσία του «Τραινοταξί» προσφέρει σειρά παροχών χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για τον επιβάτη που επιλέγει τη συνδυασμένη μετακίνηση με τρένο και ταξί για να μεταβεί στον προορισμό του.
Ειδικότερα, ο επιβάτης δεν χρειάζεται να περιμένει το ταξί, αλλά το ταξί είναι αυτό που θα τον περιμένει, χωρίς έξτρα χρεώσεις για ραντεβού και αποσκευές. Επίσης, μέσω της υπηρεσίας του «Τραινοταξί» η χρέωση παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από την κίνησης στους δρόμους της πόλης.
Για την Αθήνα, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την πρωτεύουσα (Σταθμός Λαρίσης), μπορούν να μεταβούν με ταξί από το σπίτι τους μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ για όσους έχουν προορισμό το σιδηροδρομικό σταθμό Αθήνας, το ταξί μπορεί να τους περιμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να τους μεταφέρει άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία στη περιοχή που επιθυμούν.
Για την παροχή της υπηρεσίας ο επιβάτης προμηθεύεται ένα εισιτήριο τραίνου που συνοδεύεται από κουπόνι ταξί, το οποίο έχει εκδώσει από πριν (στα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή μέσω του διαδικτύου) και γνωρίζει εκ των προτέρων το ακριβές κόστος της διαδρομής που θα πραγματοποιήσει.
Η υπηρεσία «Τραινοταξί» παρέχεται δωρεάν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς όφελος των επιβατών και δεν μεσολαβεί καμία οικονομική αντιπαροχή στην συνεργασία της με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ταξί.
Το κόστος για τη χρήση της υπηρεσίας «Τραινοταξί» είναι διαβαθμισμένο σε ζώνες, στις οποίες έχει χωριστεί το Λεκανοπέδιο Αττικής. Οι ζώνες αυτές είναι αποτυπωμένες σε χάρτη, για τη διευκόλυνση των επιβατών.
Υπενθυμίζεται, ότι η υπηρεσία «Τραινοταξί» εκτός από την Αθήνα παρέχεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ξάνθη, τη Λάρισα, την Κατερίνη και την Έδεσσα.
Τα ραδιοταξί με τα οποία συνεργάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλες τις πόλεις, επιλέχθηκαν μετά από σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος και πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας και αξιοπιστίας για την μετακίνηση των επιβατών που έθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία «Τραινοταξί» είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.trainose.gr/επιβατικό-έργο/υπηρεσίες-για-τον-επιβάτη/τραινοταξι/