Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τόσο ο Γιάννης Πανούσης, όσο και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές στους Περιφερειακούς Διοικητές της χώρας, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι καθ’ όλα έτοιμο και αξιόμαχο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Συζητήθηκαν και τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, οι Συντονιστές Επιχειρήσεων υποστράτηγοι Βασίλειος Φλόκας, Δημοσθένης Αναγνωστάκης και Νικόλαος Νικολακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης υποστράτηγος Στέφανος Σπανέας, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής υποστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. υποστράτηγος Θεοδόσιος Δημακογιάννης και άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής.