Δυο νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, γεννήθηκαν στις αρχές του μήνα στον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη διοίκησή του η οποία αποφάσισε να κρατήσει τα νεογέννητα μακριά από τα βλέμματα του κοινού για να μην τα «αγχώσει».

Οι δίδυμες νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, που είναι θηλυκές, γεννήθηκαν στις 9 Μαρτίου και από τότε ζουν απομονωμένες με τη μητέρα τους «για να μην στρεσαριστούν και για να δοθεί η ευκαιρία στη μητέρα να δημιουργήσει έναν δεσμό» μαζί τους, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Η μητέρα, η Σεράι και ο πατέρας, ο Ρατζάσι, γεννήθηκαν το 2011 σε άλλους αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους.

Τα δυο μικρά αιλουροειδή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποκτήσει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του είδους τους: η γούνα τους είναι ανοιχτόχρωμη, με μεγάλες σκούρες κηλίδες που θυμίζουν σύννεφα.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα πρέπει να κάνουν υπομονή μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να τις γνωρίσουν από κοντά.

Η νεφελώδης λεοπάρδαλη είναι ένα σχετικά μικρόσωμο και ελαφρύ αιλουροειδές αφού ζυγίζει μόνο γύρω στα 20 κιλά. Ζει σε φυσικό περιβάλλον στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία αλλά η αποψίλωση των δασών και η λαθροθηρία έχουν μειώσει πολύ τον αριθμό της.