Κείμενα για την ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων στα αστυνομικά τμήματα Δάφνης και Ζωγράφου αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, όπως και σε άλλα σημεία-στόχους των εμπρηστών, αλλά και ακόμη ένα με την υπογραφή του «Πυρήνα Φυλακής», στο οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση των κρατουμένων στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ γίνεται λόγος για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «ομίχλη ψευδαισθήσεων» σημειώνοντας παράλληλα ότι οι προοδευτικές υποσχέσεις «για απόσυρση της κατασταλτικής μηχανής των ΜΑΤ, κάπου χάθηκε στο δρόμο, ανάμεσα σε φιλολογικά τσάγια καθηγητών και ακαδημαϊκών κύκλων και υπουργείου Δημόσιας Τάξης».

Με κείμενο που και αυτό δεν φέρει επωνυμία οργάνωσης και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «τα ξημερώματα της Κυριακής 29/3 επιτεθήκαμε καταδρομικά στο Α.Τ. Ζωγράφου. Επιλέξαμε να ανταποδώσουμε στο ελάχιστο την βία και το μίσος που καθημερινά με ζήλο τα σκυλιά του κράτους σκορπάνε στις μητροπόλεις. Τολμήσαμε και ρισκάραμε για τους συντρόφους μας, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας, θέτοντας το ίδιο τους το σώμα σαν οδόφραγμα απέναντι στις εξοντωτικές κατασταλτικές νομοθεσίες. Μια απεργία πείνας που θέτει κομβικής σημασίας αιτήματα, αφήνοντας μια ουσιαστική και σημαντική πολιτική παρακαταθήκη για όλα τα κοινωνικά κομμάτια που έμπρακτα αμφισβητούν την διάχυτη καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Αναφέρεται ακόμη ότι «η ενέργεια αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους τους συντρόφους μας απεργούς πείνας, στους οποίους υποσχόμαστε πως στο βαθμό που μπορούμε θα οξύνουμε τις ενέργειες αλληλεγγύης, σπάζοντας τα σιδερόφραχτα παράθυρα και τους μουντούς τοίχους των φυλακών και των νοσοκομείων».

Στο κείμενο –όπως και σε εκείνο με το οποίο έγινε ανάληψη ευθύνης για παρόμοια επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο ΑΤ Δάφνης– γίνεται αναφορά στον Λάμπρο Φούντα που έπεσενεκρός στις 10 Μαρτίου 2010: «Τιμή για πάντα στον Λάμπρο Φούντα που έπεσε μαχόμενος σε ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη».

Για την πρυτανεία – εστία αντιπληροφόρησης

Από την άλλη κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF, Πυρήνας Φυλακής» αναφέρεται στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο επισημαίνεται ότι κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου και ο επαναπροσδιορισμός του ως εστία αντιπληροφόρησης είναι μια χειρονομία απελευθέρωσης μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης.

Στο κείμενο σημειώνεται: «Στις 30/3, αναρχικοί καταλαμβάνουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και δημιουργείται μια ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας που πραγματοποιούμε οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές (αυτή τη στιγμή, έντεκα από τους απεργούς πείνας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, φρουρούμενοι σε νοσοκομεία)».

Τονίζεται επιπλέον ότι «στον αντίποδα, η κρατική μηχανή πρέπει να διορθώσει το “λάθος”, το “ατύχημα”, πριν εξαπλωθεί και σαμποτάρει τη συνήθεια που μας έμαθαν να αποκαλούμε “κανονική ζωή”. Η δημοκρατία προβάρει την ένστολη ελευθερία της και βγάζει το στρατό της στο δρόμο. Απ’ τις πρώτες στιγμές της κατάληψης της πρυτανείας, η περιοχή περικυκλώθηκε και αποκλείστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές.

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα χακί και τα γκλοπ της καταστολής είναι η προέκταση της υποκρισίας της αριστερής ευαίσθητης ρητορείας. Η προοδευτική υπόσχεση για απόσυρση της κατασταλτικής μηχανής των ΜΑΤ, κάπου χάθηκε στο δρόμο, ανάμεσα σε φιλολογικά τσάγια καθηγητών και ακαδημαϊκών κύκλων και υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Καλύτερα, για να ξεκαθαρίζει από νωρίς η ομίχλη των ψευδαισθήσεων».

Στο κείμενο επισημαίνεται ακόμη ότι «η κατάληψη της Πρυτανείας είναι ο εχθρός της δημοκρατίας. Η κατάληψη της Πρυτανείας είναι ο εχθρός όλων αυτών που κάνουν κατάληψη στην καθημερινότητά μας με τους νόμους, τους φόρους και τις τράπεζές τους, που κάνουν κατάληψη στην ελευθερία μας με τις φυλακές, τα δικαστήρια και την αστυνομία τους, που κάνουν κατάληψη στη συνείδησή μας με τους κανόνες, τους καθηγητές και την εκπαίδευσή τους, που κάνουν κατάληψη στην αλήθεια με την τηλεόραση, την προπαγάνδα και τους δημοσιογράφους τους, που κάνουν κατάληψη στην αισθητική μας με τις διαφημίσεις, τα “πρέπει” και τον πολιτισμό τους, που κάνουν

κατάληψη στη ζωή μας με τον αργό θάνατο της επιβίωσης… Γιατί η συνήθεια και οι συμβάσεις πυροβολούν πάντα πισώπλατα».

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF, Πυρήνας Φυλακής» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους καταληψίες της Πρυτανεία και ζητά την άμεση απελευθέρωση των συγγενών τους λέγοντας παράλληλα «νίκη στον αγώνα όλων των απεργών πείνας».