Πάνω από 175 μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας διασώθηκαν από λιμενικούς μέσα σε 12 ώρες και πιο συγκεκριμένα από το βράδυ της Κυριακής έως νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε θαλάσσιες περιοχές σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Αρχικά το έγινε διάσωση 26 μεταναστών από πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου. Ακολούθησε η διάσωση 44 μεταναστών αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης.

Λίγο αργότερα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά από το Αγαθονήσι οι λιμενικοί προχώρησαν στη διάσωση 40 μεταναστών ενώ στη συνέχεια πλήρωμα ναυαγοσωστικού εντόπισε 33 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.

Επίσης νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν και διασώθηκαν 35 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με τα σκάφη του Λιμενικού στα πλησιέστερα λιμάνια για να γίνει καταμέτρηση, να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις ενώ άμεσα αναζητήθηκαν χώροι για την προσωρινή διαμονή τους.

Επιπλέον 46 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή «ΔΕΗ”» Χίου από λιμενικούς.

Ειδικότερα μετά από ενημέρωση από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο της περιοχής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην παραλία «ΔΕΗ» Χίου.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν λιμενικοί, όπου με τη συνδρομή στελεχών του Στρατιωτικού Παρατηρητηρίου “Αγίας Ελένης”, εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά 46 αλλοδαπούς που είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας .

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ πρόκειται να υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής.